• Kennedymars
  • Kennedymars
  • Kennedymars
  • Kennedymars
  • Kennedymars
  • Kennedymars

Collage vrijwilligers

Het belang van vrijwilligers

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen; zonder de belangeloze inzet van onze vrijwilligers is het organiseren van een Kennedymars gewoon niet mogelijk. Onze vereniging telt op dit moment ongeveer 180 leden. Van deze leden is ongeveer 1/3 het gehele jaar actief bezig met de voorbereidingen voor de Kennedymars, onze blokleden. De overige leden zijn vooral rondom het Kennedymarsweekend actief betrokken. Maar daarmee zijn we er nog niet. Om alles in goede banen te leiden hebben we tijdens het Kennedymarsweekend in totaal tussen de 600 en 650 vrijwilligers nodig. En dat kunnen wij dus niet alleen…..

Vanaf de vrijdagavond voor de Kennedymars tot en met de maandag na de Kennedymars is er enorm veel werk te verzetten. Zo beginnen wij op vrijdagavond met het smeren van duizenden sneetjes brood. In en rondom Someren zijn dan al vele vrijwilligers op pad om alles klaar te zetten voor de benodigde wegafzettingen. De eerste afzettingen zijn namelijk op zaterdagochtend al nodig voor de Mini Kennedymars. Is de zaterdag eenmaal begonnen dan kleurt het dorp geel met de shirtjes van onze vrijwilligers. Je komt ze dan overal tegen en dat gaat door tot ruim na de finish op zondagavond.

Een greep uit alle vrijwilligersactiviteiten:

-          Brood smeren (vrijdagavond)

-          Inschrijven van deelnemers (zaterdagavond en zondagmorgen)

-          Parkeerwachten (zaterdagavond, zondag gehele dag)

-          Bewaken van alle wegafzettingen (zaterdag en zondag)

-          Postbemanning; uitdelen fourage en scannen van deelnemers (zaterdag en zondag)

-          Rijden van pendeldiensten en bezemwagens (zondag)

-          Opruimen van de route (zondagmiddag, maandag)

-          Etc.

-          Etc.

Hoe mooi is het om binnen het vrijwilligerswerk je competenties tot hun recht te laten komen. Ervaring op te doen in het besturen van een vereniging en het organiseren van activiteiten. Veel werkgevers kijken bij het selecteren van nieuwe personeelsleden ook naar de ervaringen binnen het vrijwilligerswerk.

Wij van JOEK zijn erg trots en dankbaar dat we jaarlijks over deze grote aantallen vrijwilligers beschikken. En juist omdat het om deze grote aantallen gaat blijven we ook steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Dus….. heb je zin om jouw steentje bij te dragen aan dé gezelligste Kennedymars van Nederland en hét grootste evenement van Someren?

Meld je dan aan op de website www.joek.nl via het volgende formulier.

JOEK-programma

6 mei 2018:

9 juni 2018:

7 juli 2018:

7 juli 2018:

8 juli 2018:

9 juli 2018:

2 september 2018:

Fietstocht nieuwe route

BBQ-Eetestafette

Mini Kennedymars

Kennedymars

Rondje Someren

Evaluatie KM-weekend

Zummer Park

 
 
 
 
 
 

inloggen-1